Toplantılarımıza ilişki terapisindeki etkinliğini arttırmak isteyen ve Gottman I. düzey eğitimini tamamlamış olan tüm uzmanlar katılabilmektedir. Haftaya özel olarak belirlenen konu başlıklarında temel müdahalelerin ve vaka sunumlarının anlatılacak ve konuya ilişkin terapistlerden gelen sorular yanıtlanacaktır.
Toplantıların konu ve tarihleri aşağıdaki gibidir:
İlişki Terapisinde Kişilik Bozukluklarıyla Çalışma – 3 Aralık 2017
Gottman Çift Terapisi yönteminde kişilik bozuklukları ile çalışma sürecinin değerlendirme ve tedavi planının anlatımı. Çeşitli vaka örneklerinin (borderline, narsistik ve paranoid) paylaşımı ve katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması.
*Ücretlendirme her bir toplantı için geçerlidir.
Ön Başvuru Formu
+
10:00
Gottman Pazar Toplantıları – İlişki Terapisinde Kişilik Bozukluklarıyla Çalışma
Ara
9
Cts
−
Ankara: Gottman Çift Terapisi I. Düzey Eğitimi (tüm gün)
Çift Terapisinde Gottman Yöntemi, Dr. John Gottman’ın 1970’de başlayan ve bugüne kadar devam eden bilimsel araştırmalarına dayanmaktadır. Bu araştırmalar, dünyada çiftlerle yapılan ilk ve en kapsamlı araştırmalar olma özelliği taşımaktadır.
Gottman terapisi, John ve Julie Gottman tarafından geliştirilen, dünyada araştırma temelli ve geçerli bilimsel kanıtlara dayanan tek ilişki terapisi yöntemidir.
Çiftler terapiye yoğun bir çatışma içinde, kronikleşmiş çaresizlik, umutsuzluk ve yorgunlukla (ortalama olarak sorunlar ortaya çıktıktan altı yıl sonra) gelirler. Etkili bir terapi, çatışmayı yönetmeyi ele aldığı kadar yakınlığı da arttırabiliyor olmalıdır. Gottman yöntemi bunu, “mutlu ilişkilerden” edinilen bilimsel bilgiyi, sorun yaşayan çiftlere aktararak etkili bir biçimde sağlar.
Gottman Yönteminin ilk adımı olan I. Düzey Eğitiminde, 40 yıllık araştırmaların getirdiği bilimsel bilgi birikimini edinmenin yanı sıra aşağıdaki temel ilişki terapisi becerileri edindirilmektedir:
İlişki değerlendirmede, %94 başarı ile ilişkinin geleceğini saptayabilen araştırma sonuçlarını öğreniyor,
Mutlu ilişkilerin ve yolunda gitmeyen ilişkilerin özelliklerini öğreniyor,
Terapide nüksün önlenmesini sağlayan temel yaklaşımları öğreniyor,
Çiftlerin çatışmaları yönetebilme konusundaki becerilerini güçlendirmede etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor,
Çiftlerin yakınlık/arkadaşlık sisteminin geliştirilmesinde etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor,
Çiftlerin ortak anlam yaratma ve değerler sisteminin oluşturulmasında etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor olacaksınız.
Uluslararası geçerliliği olan bir sertifikanın ve 300 sayfalık uygulayıcı manualinin paylaşıldığı bu önemli eğitim, ülkemizdeki tek Gottman Çift Terapistleri Filiz Kaya ve Özge Altan Aytun tarafından verilmektedir.
Eğitime kimler katılabilir: Tüm ruh sağlığı bölümleri mezun ve öğrencileri, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümleri mezun ve son sınıf öğrencileri.
Uzman Psikolog Filiz Kaya, İstanbul Ünivesitesi Psikoloji Bölümü’nün ardından aynı üniversitede Adli Tıp yüksek lisansını tamamlamıştır. Çift ve evlilik terapisi eğitimlerini, John ve Julie Gottman’dan alan Kaya, Sertifikalı Gottman Çift Terapisti aynı zamanda yöntemin eğiticisidir. Meslek hayatı süresince pek çok proje, araştırma ve eğitime imza atmış olan Kaya, son yıllarda çalışmalarını çiftler ve performans geliştirme konularında sınırlamıştır.
Uzman Psikolog Özge Altan Aytun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından, yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi’nde burslu olarak tamamlamış, doktora eğitimine ise İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde devam etmektedir. Türkiye’de Gottman Enstitüsü tarafından onaylı iki terapistten biri olan Aytun, Gottman metodu ile özellikle çift-ilişki problemleri, evliliğe hazırlık, aldatma, çatışma, duygusal kopukluk ve boşanma konularında çalışmakta, uzmanları eğitmekte ve süpervizyonlar düzenlemektedir.
Sevgi hepimizin aradığı şey. Ancak hepimizin sevgi üzerine farklı yorumları, bakış açıları var. “Acaba ne kadar yakın durmalıyım birine”, “uzak durarak ya da çok yakın durarak alabilirim sevgiyi”, “kendimle ilgili şüphelerim var”, “belki de ben sevgiyi hak etmiyorum.” Üstelik bu dinamikleri sadece sevgilimizle, eşimizle değil, çocuğumuzla, arkadaşlarımızla hatta iş yerindeki iş arkadaşlarımızla da yaşıyoruz. Kimi zaman kendi ebeveynlerimizin gölgesinde onlar gibi davranırken buluyoruz kendimizi. Ve merak ediyoruz; “çocukluğumuz, ilk kurduğumuz bağlar tüm bunlarla ne kadar ilgili, ne tür bir sevgi aldığımız ilerdeki yetişkin ilişkilerimizde ki sevgi alma sürecini etkiliyor mu!”
Bağlanma teorisini ortaya atan Bowlby diyor ki, “bir bebek doğduğunda bir kişiden diğerine farklılığı söyleyemez. Ancak birinci yaş doğum günü ile beraber yakınları ve yabancılar arasındaki farkı anlar. Üstelik o tanıdıklar arasında da en favorileri vardır. Onlar geldiğinde yüzü güler, gittiğinde arar. Olmamaları stres yaratır, olmaları ise rahatlama ve güven hissi. Bu temel üzerinden sanki tüm duygusal hayatları inşa olur. Bu temel olmadan bebeğin gelecekteki mutluluk ve sağlığı risk altındadır”.
Bağlanma teorisi insanın duygusal yaşamı hakkında pek çok cevabı verdi:
Başkalarından ne beklediğimizi nasıl öğreniyoruz, yakın ilişkilerde kendimiz hakkında hissettiğimiz duygular nereden geliyor, karşıdan sevgi almak adına olan stratejilerimiz nasıl oluşuyor, ve en önemlisi kendi ebeveynlik stillerimizi çocuklarımıza nasıl geçiriyoruz?
Çeşitli çocukluk zorlukları, tıpkı yoğun saldırganlık, hiç ilişki kuramama, ya da tamamen ilişkiye yapışma gibi konular 4 farklı güvensiz bağlanmanın içinde incelendi. Ve işin en ilginç yanı da güvensiz bağlanmanın ilk 12 ayda ortaya çıkması, ve bu bağlanmanın sadece 3, 7, 15 yaş değil 80 yaşında bile romantik ilişkiler seçerken, kişi kendi çocuklarına ebeveynlik yaparken nasıl davranacağının habercisi olması idi. Aynı zamanda da bağlanma konusundaki araştırmalar bize güvensiz bağlanmanın değişebileceğini gösterdi. Belki çocuklukta aile içinde gerekli değişimler olduğunda, ya da yetişkinlik de kişi erken dönem tecrübeleri ile çalışmaya başladığında.
Bu eğitimde güvenli bağlanmanın nasıl göründüğü, bu bağlanma şeklinin strese, travmaya karşı beyni destekleyen en iyi koruma nasıl olduğu gibi çeşitli bilimsel konularından yola çıkarak kendi bağlanma stilimizin ne olduğunu öğreneceğiz. En önemlisi bu iki günlük eğitimde” kazanılan güvenli bağlanma” yolculuğuna bir başlangıç yapacağız.
Eğitim Hedefleri:
Bağlanma stilini anlamak.
Kendi geçmişimizden anlam çıkarmak ve bugüne yansıtmak.
Bağlanma stilimin iyileşmesine giden süreçlerde farkındalık kazanmak.
Bu eğitim hem kendi bağlanma stilimizi anlamayı hem de bu iç süreçlerin eksik olan yerlerini onarmak adına grup çalışmaları yapmayı hedeflemektedir. Tüm iç çalışma egzersizleri katılımcıların kendi iç çalışma hızlarına saygılı olarak yapılacaktır.
Not: Bu bir ebeveynlik eğitimi değildir.Kişinin kendi yetişkin bağlanmasını anlaması ve kendi geçmişinden anlam çıkararak hem yetişkin ilişkilerinde hem de şu an ya da ilerdeki ebeveynlik süreçlerinde sağlıklı ilişkiler kurmasına yardımcı olacak bir iç görü kazanması amaçlanmaktadır.
Kimler Katılabilir?:
Kendini keşfetmeye hazır herkes.
Eğitimci Hakkında:
Nilüfer Devecigil Kimdir?
Amerika Claremont Colleges’da üniversite eğitimi alan Devecigil; üç yıllık psikoloji mastırını yine Amerika’da Naropa Üniversitesi’nde “Ben Ötesi Psikoloji” (Transpersonal Counseling Psychology) üzerine tamamladı. Gestalt, somatik deneyimleme yaklaşımlarla psikolojiye yaklaşan Devecigil, eğitimi süresince Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) yaratıcıları Carol ve Byron Norton, travma uzmanlığıyla tanınan Pat Ogden gibi konusunda öncü terapistlerle çalışma imkânı buldu. Almanya’da Diane Poole Heller ile Somatik Deneyimleme eğitim ve çalışmalarına katıldı. Naropa eğitimi süresince meditasyon, sufism, mindfulness eğitimleri aldı. Goenka’nın Vipasana çalışmalarına Hindistan ve Fransa’da katıldı.
Türkiye’de ebeveynlik eğitimleri yanı sıra mindfulness eğitimleri ve grup çalışmaları da yapmaktadır. Ayrıca Amerika’da University Of Michigan’dan Mindfulness temelli Bilişsel Terapi (MBCT) sertifikası (eğitimcinin eğitimi) ve NewYork Omega Merkezinden Mindfulness temelli Stres Azaltma (MBSR) eğitim sertifikası aldı. Devecigil, her sene 2 ile 10 gün arasında değişen mindful inziva çalışmaları için yurtdışında çeşitli programlara katılmaya devam etmektedir. Okan Üniversitesinin OKSEM bünyesinde ve Psikoloji İstanbul’da oyun terapisi eğitimleri vermektedir. Kurumsal eğitimler verdiği yerlerin arasında ise Kuraldışı, Garanti Bankası, Finansbank, Arçelik, Turkcell, Sabancı Üniversitesi tarafından yürütülen Erdemir grubu sayılabilir.
Doğan Kitap’tan çıkan “Işığın Yolu” adlı kitabın yazarıdır.
Ön Başvuru Formu
+
BAĞLANMA EĞİTİMİ: Yetişkinlikte güvenli ilişkiler kurabilmek (tüm gün)
Ara
10
Paz
−
Ürün Güvenliğinde Psikolojik Farkındalık (tüm gün)
Bu eğitim programında mağaza hırsızlığı sırasındaki “davranış kalıplarını” tanıyacak, mağaza hırsızlığını ve ürüne zarar verme davranışını önlemek için gereken becerileri ediniyor olacaksınız.
Eğitimin İçeriği
Tehlikeli Durumlar
Ürüne Zarar Verme
Mağaza Hırsızlığı
Çalışan Hırsızlığı
Profesyonel Hırsızlık
Mağaza Hırsızlığı ve Profillemesi
Hırsızlığı Önleyici Düzenlemeler
Hırsızlığı Önlemede Personel Yönetimi
Mağaza Yöneticileri İçin Ürün Güvenliğinde Psikolojik Farkındalık
CCTV Ekipleri İçin Ürün Güvenliğinde Psikolojik Farkındalık
Ürün Güvenliğinde Güveli İletişim
Beden Dili ve Mikro İfadeler
Şüpheli Durumlarda İletişim
Ürün Güvenliğinde Kriz Yönetimi
Eğitim boyunca “Rol Oyunları” , “Video Gösterimleri” ve “ Örnek Uygulamalara” yer verilecektir.
Eğitimci Hakkında
Psikolog Filiz Kaya ve Uzm. Psikolog Özge Altan Aytun, Beden Dili ve Mikro İfadeler konusunda uluslarası geçerliliğe sahip FACS sertifikasına sahip eğitimci ve uygulayıcılardır. Uzun yıllardır perakende sektörünün önce gelen firmalarında, Ürün Güvenliğinde Psikolojik Farkındalık Eğitimleri veren uzmanlarımız, eğitimlerini dinamik ve beceri edindirme odaklı bir biçimde gerçekleştirmektedir.
Siz de bu özel eğitime katılarak, mesleki performansınızı geliştirebilir, kurumunuza bu eğitimi aldırarak, ürün güvenliği departmanınızın performansını etkin biçimde geliştirebilirsiniz.
Ön Başvuru Formu
+
Ürün Güvenliğinde Psikolojik Farkındalık (tüm gün)
Ara
23
Cts
−
İzmir: Gottman Çift Terapisi I. Düzey Eğitimi (tüm gün)
Çift Terapisinde Gottman Yöntemi, Dr. John Gottman’ın 1970’de başlayan ve bugüne kadar devam eden bilimsel araştırmalarına dayanmaktadır. Bu araştırmalar, dünyada çiftlerle yapılan ilk ve en kapsamlı araştırmalar olma özelliği taşımaktadır.
Gottman terapisi, John ve Julie Gottman tarafından geliştirilen, dünyada araştırma temelli ve geçerli bilimsel kanıtlara dayanan tek ilişki terapisi yöntemidir.
Çiftler terapiye yoğun bir çatışma içinde, kronikleşmiş çaresizlik, umutsuzluk ve yorgunlukla (ortalama olarak sorunlar ortaya çıktıktan altı yıl sonra) gelirler. Etkili bir terapi, çatışmayı yönetmeyi ele aldığı kadar yakınlığı da arttırabiliyor olmalıdır. Gottman yöntemi bunu, “mutlu ilişkilerden” edinilen bilimsel bilgiyi, sorun yaşayan çiftlere aktararak etkili bir biçimde sağlar.
Gottman Yönteminin ilk adımı olan I. Düzey Eğitiminde, 40 yıllık araştırmaların getirdiği bilimsel bilgi birikimini edinmenin yanı sıra aşağıdaki temel ilişki terapisi becerileri edindirilmektedir:
İlişki değerlendirmede, %94 başarı ile ilişkinin geleceğini saptayabilen araştırma sonuçlarını öğreniyor,
Mutlu ilişkilerin ve yolunda gitmeyen ilişkilerin özelliklerini öğreniyor,
Terapide nüksün önlenmesini sağlayan temel yaklaşımları öğreniyor,
Çiftlerin çatışmaları yönetebilme konusundaki becerilerini güçlendirmede etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor,
Çiftlerin yakınlık/arkadaşlık sisteminin geliştirilmesinde etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor,
Çiftlerin ortak anlam yaratma ve değerler sisteminin oluşturulmasında etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor olacaksınız.
Uluslararası geçerliliği olan bir sertifikanın ve 300 sayfalık uygulayıcı manualinin paylaşıldığı bu önemli eğitim, ülkemizdeki tek Gottman Çift Terapistleri Filiz Kaya ve Özge Altan Aytun tarafından verilmektedir.
Eğitime kimler katılabilir: Tüm ruh sağlığı bölümleri mezun ve öğrencileri, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümleri mezun ve son sınıf öğrencileri.
Uzman Psikolog Filiz Kaya, İstanbul Ünivesitesi Psikoloji Bölümü’nün ardından aynı üniversitede Adli Tıp yüksek lisansını tamamlamıştır. Çift ve evlilik terapisi eğitimlerini, John ve Julie Gottman’dan alan Kaya, Sertifikalı Gottman Çift Terapisti aynı zamanda yöntemin eğiticisidir. Meslek hayatı süresince pek çok proje, araştırma ve eğitime imza atmış olan Kaya, son yıllarda çalışmalarını çiftler ve performans geliştirme konularında sınırlamıştır.
Uzman Psikolog Özge Altan Aytun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından, yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi’nde burslu olarak tamamlamış, doktora eğitimine ise İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde devam etmektedir. Türkiye’de Gottman Enstitüsü tarafından onaylı iki terapistten biri olan Aytun, Gottman metodu ile özellikle çift-ilişki problemleri, evliliğe hazırlık, aldatma, çatışma, duygusal kopukluk ve boşanma konularında çalışmakta, uzmanları eğitmekte ve süpervizyonlar düzenlemektedir.
Yaşamda gerçek mutluluğu yakalamak için giderek daha önemli hale gelen Duygusal Zeka kavramını tanıma, boyutlarını ve duygusal zeka becerilerini arttırma yolları konusunda bilgiler paylaşılacak ve çeşitli uygulamalar yapılacaktır.
Bu eğitimde
Duygusal Zekanın ne olduğunu
Kendi Duygusal Zekanızı Değerlendirmeyi
Duygusal Zekanın Boyutlarını
Duygusal Zeka Becerilerini Arttırmayı
Başkalarının Duygusal Zekasını Nasıl Arttırabileceğinizi
Öğreneceksiniz…
Eğitim boyunca; “Rol Oyunları” , “Video Gösterimleri” ve “ Örnek Uygulamalara” yer verilecektir.
Ön Başvuru Formu
+
Duygusal Zeka Eğitimi (tüm gün)
Oca
13
Cts
−
İstanbul: Gottman Çift Terapisi I. Düzey Eğitimi (tüm gün)
Çift Terapisinde Gottman Yöntemi, Dr. John Gottman’ın 1970’de başlayan ve bugüne kadar devam eden bilimsel araştırmalarına dayanmaktadır. Bu araştırmalar, dünyada çiftlerle yapılan ilk ve en kapsamlı araştırmalar olma özelliği taşımaktadır.
Gottman terapisi, John ve Julie Gottman tarafından geliştirilen, dünyada araştırma temelli ve geçerli bilimsel kanıtlara dayanan tek ilişki terapisi yöntemidir.
Çiftler terapiye yoğun bir çatışma içinde, kronikleşmiş çaresizlik, umutsuzluk ve yorgunlukla (ortalama olarak sorunlar ortaya çıktıktan altı yıl sonra) gelirler. Etkili bir terapi, çatışmayı yönetmeyi ele aldığı kadar yakınlığı da arttırabiliyor olmalıdır. Gottman yöntemi bunu, “mutlu ilişkilerden” edinilen bilimsel bilgiyi, sorun yaşayan çiftlere aktararak etkili bir biçimde sağlar.
Gottman Yönteminin ilk adımı olan I. Düzey Eğitiminde, 40 yıllık araştırmaların getirdiği bilimsel bilgi birikimini edinmenin yanı sıra aşağıdaki temel ilişki terapisi becerileri edindirilmektedir:
İlişki değerlendirmede, %94 başarı ile ilişkinin geleceğini saptayabilen araştırma sonuçlarını öğreniyor,
Mutlu ilişkilerin ve yolunda gitmeyen ilişkilerin özelliklerini öğreniyor,
Terapide nüksün önlenmesini sağlayan temel yaklaşımları öğreniyor,
Çiftlerin çatışmaları yönetebilme konusundaki becerilerini güçlendirmede etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor,
Çiftlerin yakınlık/arkadaşlık sisteminin geliştirilmesinde etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor,
Çiftlerin ortak anlam yaratma ve değerler sisteminin oluşturulmasında etkin, iki temel müdahaleyi öğreniyor olacaksınız.
Uluslararası geçerliliği olan bir sertifikanın ve 300 sayfalık uygulayıcı manualinin paylaşıldığı bu önemli eğitim, ülkemizdeki tek Gottman Çift Terapistleri Filiz Kaya ve Özge Altan Aytun tarafından verilmektedir.
Eğitime kimler katılabilir: Tüm ruh sağlığı bölümleri mezun ve öğrencileri, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümleri mezun ve son sınıf öğrencileri.
Uzman Psikolog Filiz Kaya, İstanbul Ünivesitesi Psikoloji Bölümü’nün ardından aynı üniversitede Adli Tıp yüksek lisansını tamamlamıştır. Çift ve evlilik terapisi eğitimlerini, John ve Julie Gottman’dan alan Kaya, Sertifikalı Gottman Çift Terapisti aynı zamanda yöntemin eğiticisidir. Meslek hayatı süresince pek çok proje, araştırma ve eğitime imza atmış olan Kaya, son yıllarda çalışmalarını çiftler ve performans geliştirme konularında sınırlamıştır.
Uzman Psikolog Özge Altan Aytun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından, yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi’nde burslu olarak tamamlamış, doktora eğitimine ise İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde devam etmektedir. Türkiye’de Gottman Enstitüsü tarafından onaylı iki terapistten biri olan Aytun, Gottman metodu ile özellikle çift-ilişki problemleri, evliliğe hazırlık, aldatma, çatışma, duygusal kopukluk ve boşanma konularında çalışmakta, uzmanları eğitmekte ve süpervizyonlar düzenlemektedir.
Çift Terapisinde Gottman Yöntemi, Dr. John Gottman’ın 1970’de başlayan ve bugüne kadar devam eden bilimsel araştırmalarına dayanmaktadır. Bu araştırmalar, dünyada çiftlerle yapılan ilk ve en kapsamlı araştırmalar olma özelliği taşımaktadır.
Gottman terapisi, John ve Julie Gottman tarafından geliştirilen, dünyada araştırma temelli ve geçerli bilimsel kanıtlara dayanan tek ilişki terapisi yöntemidir.
Gottman Yöntemine ilişkin daha derin bir beceri edindirme odağında olan II. Düzey Eğitiminde, etkinliği kanıtlanmış müdahaleleri (Gottman Müdahale kitaplığında 50’den fazla müdahale bulunmaktadır) öğrenmenin yanı sıra, klinik becerilerinizi geliştiriyor, etkili bir terapi planı oluşturabiliyor ve müdahalelerin uygulandığı rol çalışmalarında destekleyici bir bireysel koçluk alacaksınız.
Türkçeye uyarlanmış 700 sayfalık bir manualin katılımcılarla paylaşıldığı ve uluslararası olarak sertifikalandırılan bu dört günlük eğitimin sonunda, katılımcılar:
Çiftin, “yakınlık” “çatışma” ve “ortak anlam” profillerini etkin biçimde değerlendirebiliyor,
Çiftin “dört atlı” kullanımına etkin biçimde müdahale edebiliyor ve çiftin panzehirleri kullanabilmesini sağlayabiliyor,
Çiftin “taşma”yı önleyerek, kendilerini rahatlatma becerilerini geliştirebiliyor,
Çiftin etkileşimindeki Saldırı/Savunma döngüsünü kırabiliyor ve ihtiyaç duydukları altı beceriyi aktarabiliyor,
Tekrarlayan ve çıkmaza giren problemler konusunda çiftin bir diyalog oluşturmasını sağlayabiliyor,
Çiftin “yakınlık” sistemini çeşitli müdahalelerle geliştirebiliyor,
Gottman değerlendirme ve müdahalelerini etkili biçimde kullanabiliyor,
Çift terapisinde yaygın olarak terapistlerin karşısına çıkan farklı komorbiditeleri (aldatma, bağımlılık, travma sonrası stres bozukluğu, aile içi şiddet) tanımlayabiliyor ve müdahale edebiliyor olacaktır.
Eğitime Kimler Katılabilir
Gottman Çift Terapisi I. Düzey Eğitimi’ni almış ruh sağlığı uzmanları.
Katılımcılara, 700 sayfalık türkçeye çevrilmiş olan 2. Düzey “Klinik Uygulama ve Müdahale” manuali ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Eğitmenler Hakkında
Uzman Psikolog Filiz Kaya, İstanbul Ünivesitesi Psikoloji Bölümü’nün ardından aynı üniversitede Adli Tıp yüksek lisansını tamamlamıştır. Çift ve evlilik terapisi eğitimlerini, John ve Julie Gottman’dan alan Kaya, Sertifikalı Gottman Çift Terapisti aynı zamanda yöntemin eğiticisidir. Meslek hayatı süresince pek çok proje, araştırma ve eğitime imza atmış olan Kaya, son yıllarda çalışmalarını çiftler ve performans geliştirme konularında sınırlamıştır.
Uzman Psikolog Özge Altan Aytun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından, yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi’nde burslu olarak tamamlamış, doktora eğitimine ise İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsünde devam etmektedir. Türkiye’de Gottman Enstitüsü tarafından onaylı iki terapistten biri olan Aytun, Gottman metodu ile özellikle çift-ilişki problemleri, evliliğe hazırlık, aldatma, çatışma, duygusal kopukluk ve boşanma konularında çalışmakta, uzmanları eğitmekte ve süpervizyonlar düzenlemektedir.
Prof. Dr. Byron Norton, oyun terapisinin dünyadaki yaratıcılarından biridir. 40 yılı aşkın çalışmaları süresince eşi Carol Norton ile birlikte geliştirdiği ve etkinliği kanıtlanmış olan Deneyimsel Oyun Terapisi, başta ABD olmak üzere, pek çok ülkede, çocuklarla çalışmada birinci sırada tavsiye edilmektedir.
Hangi problemlerde etkilidir?
Kaygılar, Korkular, TSSB ve diğer Anksiyete Sorunları – Çocukluk Depresyonu -Dikkat Eksikliği ve DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) -Öğrenme Güçlüğü -Uyum ve Davranış Bozuklukları -Dürtüsellik / Impulsivite -Okuma ve Konuşma Bozuklukları – Özgüven Sorunları – Psikolojik Ağrılar, Çocukta Baş Ağrısı ve Karın Ağrıları – Boşanma Sonrası Adaptasyon Sorunları, vb…
Temel düzey Deneyimsel Oyun Terapisi terapistlik becerilerinin paylaşılacağı bu eğitimde I. Düzey eğitim manueli katılımcılarla paylaşılacaktır.
Bu eğitime katılarak;
Deneyimsel Oyun Terapisi Nedir? Oyun Terapisi kimlere ve nasıl yardımcı olur?
Terapist danışan İlişkisinin Önemi: Empati, oyunda yansıtmalı aktarım ve terapistin oyuna katılımı. Neden önemlidir? Oyunu ne zaman yansıtmane zaman bir müdahale olarak kullanırız?
Oyun Terapisi odasının düzenlenmesi, oyuncak seçimi ve oyuncakların anlamları nedir?
Aile ile ön görüşme nasıl yapılır? Ön görüşme formları nasıl kullanılır? Ebeveynlerin önemi ve ebeveyn terapist ilişkisi.
Deneyimsel Oyun Terapisinin 5 Aşamasına Giriş: Keşif Aşaması; Güveni Test Etme; Bağlılık Aşaması; Terapötik Büyüme Aşaması ve Sonlandırma Aşaması
Oyun Terapisinin farklı aşamalarında oyuncakların anlamı nelerdir?
Çocuklarla çalışırken zorlu durumlarla başa çıkma:Çocuğun öfkesi, çocuğun odadaki oyuncağı almak istemesinden odadan çıkmak istememesine kadar terapistin karşılaşabileceği zorluklarla ilgili becerileri edinebilirsiniz.
Kimler Katılabilir
Psikologlar – Psikolojik Danışmanlar – Pedagoglar – Psikiyatrlar – Çocuk Gelişimi Uzmanları – Sosyal Hizmet Uzmanları – Özel Eğitimciler – Aile Danışmanları. Söz konusu bölümlerin son sınıf ve lisansüstü öğrencileri eğitimin tamamına katılabilmektedir.
Sertifika
Katılımcılar I. Düzey eğitiminin ardından Family Psychological Services (FPS) tarafından onaylı I. Düzey sertifikası almaya hak kazanacaklardır.
Eğitimci Hakkında:
Nilüfer Devecigil, Amerika’da Naropa Üniversitesi’nde Transpersonal Counseling Psychology master eğitimi almıştır. Eğitimi boyunca Deneyimsel Oyun Terapisti yaratıcıları Carol ve Byron Norton ve travma uzmanlığı ile tanınan Pat Ogden ile ile çalışma imkanı bulan Devecigil, Amerika’da çeşitli klinik ve devlet okullarında çocuklarla oyun terapisi uygulamalarında bulunmuştur. Çocukla ebeveyn arasındaki bağlanma ve çocuklarda travmanın etkileri ve oyun terapisi konusunda da ülkemizdeki sınırlı sayıdaki uzmanlardan biridir. Beyond Consequences and Logic ve AwareParenting enstitülerinin Türkiye’deki uzman eğitmeni olan Devecigil, Psikoloji İstanbul’da oyun terapisi süpervizyonlarını gerçekleştirmektedir.
Ön Başvuru Formu
+
İstanbul: Deneyimsel Oyun Terapisi 1. Düzey Eğitimi (tüm gün)
Son yıllarda medyada mindfulness ile ilgili pek çok şey duyuyoruz. 50 yıllık klinik araştırmaların sonuçları bize mindfulness becerilerinin anksiyete, depresyon, stresi azaltırken bir yandan da iyileşmeyi, yaratıcılığı, günlük hayata yönelik farkındalık ve yüksek enerjiyi desteklediğini gösteriyor.
Eğitimin Amacı
Bu eğitim bireyin bedeninde, zihninde ve etrafındaki dünyada ne olduğuna hiçbir yargılama yapmadan bilinçli olarak anda kalabilmesi ve ana dikkat vermesi üzerine geliştirilmiştir. Bir anlamda farkında olma, anda olmak, geçmiş ya da gelecekte yaşamak yerine şimdiki anın içinde yaşamayı öğrenmek olarak özetlenebilir.
Şimdiki anda kalmak ve bir andan diğerini bilinçli olarak izlemek, olayları farklı tecrübe etmemize yol açar. Örneğin; “bu konunun içinden bir türlü çıkamıyorum” “ stres oluyorum “ duygusu yerine bize farklı seçimlerimiz olduğunu hissettiren bir içgörü ile daha dengeli bir düşünme sistemine geçiş yapabiliriz.
Bu eğitim sizi kendinize daha iyi bakma yolunda desteklemeyi ve yaşamdan daha fazlasını almanıza yardımcı olmayı hedeflemektedir. Böylece sizi zorlayan bedensel duyum, duygu, ruh hali ve sosyal ilişkileri daha sağlıklı idare edebileceğiniz yeni yollar öğreneceksiniz.
Kendine yargılayan bir pencereden bakmak yerine farkındalık penceresinden bakmak, zihnin esas potansiyelini dışarı çıkarmamıza engel olan davranış alışkanlıklarını görerek değişmemize izin veren en önemli adımdır.
Kendini izleme sanatı ( Mindfulness ) eğitiminin amacı duygu ya da düşünceyi değiştirmek değil, kendi iç dinamiklerine farkındalık getirmeyi öğrenmek.
Kimler Katılabilir
Kendini keşfetmeye hazır herkes
Eğitim Hedefleri
Programın sonunda katılımcıların ulaşacağı hedefler:
Kendini yargılamak yerine anlamak
Kendini tanıyabilmek ve potansiyelini fark etmek
Anda olmayı başarabilmek
İç sinyallerimizi anlamak ve takip edebilmek
Hayatı kabullenme bilincinin artması
Stres ile başa çıkabilme
Eğitimin İçeriği
Beynimizin yapısı
Sol-sağ beyin dengesi
Duygularımızın kararlarımıza olan etkisi
Otomatik davranışlarımızın olumlu/olumsuz yönleri
İç sesimizin yaşamımıza yansımaları
Beden duyumlarımızın stresle ilişkisi
Anda olmanın seçimlerimizdeki önemi
Endişe, kaygı, öfke gibi duygularımızla olan ilişkilerimiz
Merak eden ve önyargısız zihin ile gerçek potansiyelimize ulaşmak
Zihnin düşündüğünü izlemesi hali ile yaşamımızı kolaylaştırmak
Başkalarını suçlamak yerine kendi sorumluluğumuzu almak
Yaşamımızdaki dış faktörlere bağlı kalmadan mutlu olmak