HİZMETLERİMİZ

Kurumlara Özel - Güçlü Kurumlar

Güçlü İlişkiler Güçlü Kurumlar

Pek çoğumuz ailemiz ve arkadaşlarımızla olduğumuzdan daha fazla iş yerimizde zaman geçiriyoruz. Çalıştığınız sektör ve çalışma ortamınız nasıl olursa olsun, iş yerinde de sağlıklı ve güçlü ilişkiler kurmak son derece önemlidir. Mutlu ve başarılı bir çalışma hayatına sahip olabilmek için iş yerinde iyi ilişkiler kurmaya, çatışmaları yönetmeye, onarma yapmaya ve ilişkilerinizi güçlendirmeye çalışırsınız. Bizler ilişki uzmanları olarak iyi bildiğimiz bazı temel prensipleri kurumsal dünyaya uyarladığımızda, iş yaşamındaki ilişkileri çok olumlu etkileyen pek çok gelişmeye şahitlik ediyoruz.

Araştırmalara göre iş yerinde verimliliği en çok sağlayan ne sadece para ne iyi bir kariyer ne de iş yeri koşulları değildir. Bu verimliliği en yüksek kılan şey iş yerinde iyi ilişkilere sahip olmaktır. İş yerinde iyi ilişkileri olan çalışanlar daha odaklı, hevesli ve sadık çalışanlardır. Bu çalışanların işten ayrılma ve hastalık sebepleri ile işe gelmeme oranları diğer çalışanlara göre oldukça düşüktür.

Güçlü bir ilişki yönetiminin çalışan bağlılığı ve verimliliği konusunda son derece etkili olduğunu bilerek, kurumların gereksinim duyduğu, çalışanlar arasında güvene dayalı ilişkiler kurmak için gerekli olan etkileşim becerilerini sizlere Gottman’ın prensipleri ile hayata geçiriyor ve “Güçlü İlişkiler Güçlü Kurumlar” modelini takdim ediyoruz.

Kişi ve Süreçleri Haritalandırmak; Bu bölüm iş arkadaşınız ya da çalışanınızı hem profesyonel (örn; işle ilgili ilgi alanları, teknik uzmanlıkları, işle ilgili stres veren konular, başarmak istediği hedefler) hem kişisel yaşamında (örn; hayatındaki önemli insanlar, nerede yaşadığı, hobileri) ne kadar iyi tanıdığınızı gösterir.

Olumlu Geri bildirim Vermek; Çalışma arkadaşlarınızla ilgili olumlu performans izlenimlerini zihninizde tutmak ve olumlu geri bildirimlerinizi onunla düzenli olarak paylaşmaktır.

Yönelme ve Etkileşim Yaratmak; İş arkadaşınızın sizinle kurduğu her türlü etkileşimi yüz yüze, mesajla ya da e-mail aracılığıyla yanıtlamak ona yönelmek anlamına gelir.

Olumlu Bakış Açısını Oluşturmak; Çalışma arkadaşları ile olumlu mu yoksa olumsuz mu bakış açısına sahip olduğunun farkında olmaktır. Eğer olumsuz bakış açısı hakimse ilişkileri uygun bir biçimde onarmak anlamına gelir.

Çatışmayı Yönetmek; Bu bölüm çalışanlarla ya da çalışanlar arasında çözülebilir veya tekrar eden problemlerin etkili bir çatışma yönetimi oluşturulabilmesi için ele alınmasını içerir.

Kariyer Gelişimini Desteklemek; Çalışma arkadaşının ilgi alanları ve ona fayda sağlayan imkanları dikkate alarak kişinin profesyonel hedeflerini ve kariyer gelişimini desteklemek demektir.

Ortak Kültür Yaratmak; Kurumun genel amacını desteklerken, birbirinin kişisel ve profesyonel hedeflerine saygı göstererek iş süreçleri ve prosedürleri geliştirmek anlamına gelir.

Güven ve Bağlılık; Güçlü İlişkiler ve Güçlü Kurumların temel bölümlerinin yanı sıra yanlarında olmazsa olmaz iki duvar bulunur. Bunlar; Güven ve Bağlılıktır. İş yerindeki ilişkilere Gottman perspektifinden baktığımızda güven ve bağlılık içermeyen iş süreçlerinin oldukça sorunlu olduğunu görürüz. İş yerinde güven “Çalışma arkadaşlarımla birbirimizin arkasını kollarız”, “iş arkadaşımın başarısı benim için önemlidir”, ve “çalışma arkadaşlarım konularında yetkin ve işlerini etkin bir şekilde yaparlar” varsayımıyla hareket etmektir. Bağlılık ise “bu işte beraberiz”, “iş arkadaşım elinden geleni yapar” ve “işle ilgili iyi ve kötü günlerde iş arkadaşlarınızla olacağınız anlamına gelir”.